Bifère Vijgen soorten

Bifère vijgen zijn vijgen die twee oogsten per jaar produceren. De vijg maakt in de herfst vrucht beginsels aan in de bladoksels, die breba’s worden genoemd. De breba’s gaan in het voorjaar groeien en rijpen af in de vroege of mid zomer. Te gelijker tijd ontwikkeld de vijg zijn hoofdoogst, de main crop. Deze tweede oogst kan rijpen, bij de keuze voor een vroege vijgensoort. Klik hier voor onze leveringsvoorwaarden en verzendkosten.

BEST SELLER 2023

Vijg Michurinska -10

€ 35,00
BEST SELLER 2023

Vijg Michurinska -10

€ 35,00

Michurinska -10 is de meest voorkomende vijg in Bulgarije. De naam werd meer dan 50 jaar geleden gegeven door Radka Serafimova tijdens haar wetenschappelijk onderzoek naar diverse vijgen soorten in Bulgarije. De wetenschappelijke naam is niet bekend bij de mensen en in verschillende regio's van het land noemen ze het "De kleine vijg", "Ali Pasha", "Bruin", en op plaatsen waar geen andere variëteit kan groeien - gewoon "De vijg". Eén van de meest koude restistente vijgen ter wereld. 2022, het is gewoon een makkelijke en erg smakelijke vijg! 

Uitverkocht

Vijg Négronne

€ 30,00
Uitverkocht

Vijg Négronne

€ 30,00

Weer zo'n topper van een vijg, Negronne. Een vroege vijg die ook met de tweede oogst vroeg is. Negronne heeft wat kleinere vijgen maar heerlijk zoet en mooi getand en diep ingesneden bladeren. 

Vijg Cerretto

€ 25,00

Vijg Cerretto

€ 25,00

De Cerretto geeft een overvloedige oogst met grote sappig zoete vruchten, tot wel 150-175 gram! Een geweldige vijg voor compote of jam. Door de grote van de vruchten zijn ze helaas niet lang te bewaren. Eten maar of er lekkere jam van maken. Eén van mijn favorieten, erg lekker! Maar ja, smaken verschillen he. 

NIEUW

Vijg Troiano

€ 30,00
NIEUW

Vijg Troiano

€ 30,00

Deze mooie vijg komt uit Bulgarije en is een Bifère vijg en geeft middelgrote zoete vijgen.

M&L

Vijg Hardy Yellow

€ 35,00 € 30,00
M&L

Vijg Hardy Yellow

€ 35,00 € 30,00

Een bijzondere vondst in een privétuin in de stad Assenovgrad, Bulgarije. Deze vijg kan van Griekse oorsprong zijn, maar zolang dat niet vastgesteld is, hanteerd de kwekerij de naam Hardy Yellow. Ze vermoedden dat de oorsprong in Griekenland ligt. 

Vijg Violette Normande

2024

Vijg Brunswick

€ 30,00
2024

Vijg Brunswick

€ 30,00

De Brunswick vijg is een vijgensoort die onder vele verschillende synoniem namen wordt aangeboden. Onder welke naam dan ook, het is gewoon een prima vijg voor confituur die echt nooit teleursteld. Zet deze op een zonnige plaats en je hebt heerlijke vijgen. De najaarsvijgen rijpen af tot in oktober, dat is een hele beste prestatie voor deze vijg.

Uitverkocht

Vijg Goutte d’Or

€ 30,00
Uitverkocht

Vijg Goutte d’Or

€ 30,00

Dorrée is een oud Frans ras en werd beschreven in 1667. Geen robuste groeier dus geschikt voor potten. Zo kun de plant altijd naar een warme plek schuiven. Ook als het wat minder fraai weer is. Deze vijgen zijn gewoon erg lekker. 

Vijg Kadota

€ 30,00

Vijg Kadota

€ 30,00

Deze vijg geeft lekkere middelgrote gele honingzoete vruchten. Een voordeel van groen/ geel fruit is dat vogels ze niet snel herkennen als rijpe vruchten. Geen aangepikt fruit.

NWE WEEK 16

Vijg White Marseille

€ 30,00
NWE WEEK 16

Vijg White Marseille

€ 30,00

Een zeer gewilde vijgensoort. Deze zeer smakelijke zoete honingvijg is wijd verspreid in de wereld en word onder verschillende synoniemen aangeboden. Hij heeft wel zon en een beschutte plek in de tuin nodig om volledig tot zijn recht te komen. Leuk om te weten, deze varieteit werd in de 6e eeuw door kardinaal Pole in Groot-Brittannie aangeplant.

Beschikbaar

De Précoce de Dalamtie is een sterke vijg. Bevriest niet snel en geeft al jong vruchten. In de grond heeft deze plant een matige groeikracht, is vruchtbaar met lekker dikke peervormige en grote vijgen. Zou ook goed in een pot kunnen. Een makkelijke plant in de tuin.

Uitverkocht

Vijg Surprise.

€ 10,00
Uitverkocht

Vijg Surprise.

€ 10,00

Planten zonder labels, weg gewaaid, verbleekt, kapot. Het gebeurd allemaal. Maar toch ook wel wel zonde om gezonde planten dan maar weg te gooien. Vandaar deze rubriek, Vijg Suprice.