Informatief, Exclusieve Tuinplanten

Omdat niet alleen vijgen en bijzonder fruit mijn aandacht hebben,  staan op deze pagina bijzondere tuinplanten met omschrijving en de foto's. Heel soms bied ik planten of stekwerk aan. Die kun je dan vinden in de Shop bij de specials. 


Edgeworthia chrysanthaPapierstruik, is een bijzondere voorjaarsbloeier. Ze bloeit in het vroege voorjaar eind februari/ maart met hangende bloemen en geuren heerlijk. Volledig winterhard en een zeer bijzondere verschijning in de tuin. De roodbloeiende Edgeworthia "Red Dragon" is een zeldzame verschijning en wordt nauwelijks aangeboden. Ik heb dit voorjaar planten bemachtigd en kan er zelfs een paar aanbieden in de shop, Collectors Item Edgeworthia “Red Dragon”


Fatsia Japonica de vingerplant wordt vaak als kamerplant gekocht en is familie van de klimop. Velen weten niet dat deze volledig winterhard is. Met haar prachtige grote glanzende bladeren groeit zij uit tot een prachtige boom. In het late najaar komt ze in bloei met prachtige witte bloemtrossen. Er zijn meerdere varianten. Ik heb alle varianten in de tuin staan. 


Albizia Julibrissin. Ook wel Persische slaapboom genoemd. Een bladverliezend plant, winterhard tot -15°C. Een zeer mooie boom met gevederd blad dat zich sluit als het daglicht verdwijnt. Na een paar jaar gaat de boom bloeien met mooie kwastvormige bloemen. Een eyecatcher. De Albizia Summer Chocolate is iets minder winterhard maar zeker net zo mooi.


Siberische look, Allium obliquum. Een zeldzame verschijningDe hele plant is eetbaar en heeft een prettige knoflooksmaak. De bloemstengels met limegroene pluizige bloemen zijn een ware schoonheid. Oogst de bloemen en eet ze direct in een salade. Erg lekker. Ze groeien het liefst op een zonnige plaats en worden 0,50/ 1 meter hoog.