Unifè vijgen

Unifè vijgen zijn gewone vijgen die één keer per jaar vrucht geven of de San Pedro vijg die vruchten, Breda's, aanzet op het hout van afgelopen seizoen en rijpen als hoofdoogst in de daarop volgende zomermaanden. De herfstvijgen van de San Pedro vijgen hebben de vijgenwesp nodig om vrucht te zetten en af te rijpen. Deze wesp komt in de noordelijke landen (nog) niet voor. De San Pedro vijg laat de tweede oogt vallen. Klik hier voor onze leveringsvoorwaarden en verzendkosten.

NWE 2024, WK16

Vijg Black Madeira

€ 40,00
NWE 2024, WK16

Vijg Black Madeira

€ 40,00

Ook een zeer gewilde vijg, de Black Madeira behoord zeker tot de toppers in het vijgen assortiment. Een echte collectors item. Deze unière vijg heeft een zeer aromatische dikke pulp. Als dikke jam in een jasje. Je zou denken dat is een Azores dark, maar de smaak verraad dat ze wellicht verwand zijn, maar toch echt anders. Maar zon, standplaats en voedingsbodem bepalen zeer zeker de smaak. De eerste jaren altijd de jonge wortels beschermen tegen vorst.

NIEUW 2024

Vijg Azores dark

€ 35,00
NIEUW 2024

Vijg Azores dark

€ 35,00

Een topvijg uit Portugal, van de Azoren de Azores Dark. Behoord tot zeker één van de meest geliefde vijgen. Deze unière vijg heeft zeer aromatische dikke pulp. Als dikke jam in een jasje. Droogt gewoon aan de struik en wordt alleen maar intenser van smaak. De eerste jaren de jonge wortels wel beschermen tegen vorst.

BESTSELLER

Vijg Pastillière, Rouge de Bordeaux

€ 15,00
BESTSELLER

Vijg Pastillière, Rouge de Bordeaux

€ 15,00

De vraag naar dit paradepaardje onder de vijgen is en blijft hoog en het aanbod beperkt. En zijn ze uitverkocht, kun je altijd het Notify-Me! Formulier invullen. Bij beschikbaarheid krijg je dan als eerste een berichtje. 

Note. De Rouge de Boredeaux (Pastilière is synoniem)wordt vaak aangeboden. Vaak wordt de Ronde de Bordeaux geleverd. Een kenner ziet dat aan het blad! Vandaar dat ik om verwarring te voorkomen de juiste naam voer!

Vijg Desert King

€ 35,00

Vijg Desert King

€ 35,00

De vijg Desert King is een zogenaamde San Pedro Vijg. Hij staat bekent om zijn uitmuntende smaak. Maar heb je pech bij vroege vorst, kunnen de slapende breba's bevriezen en zal hij geen vrucht dragen. Menigeen plant hem toch aan omdat hij als hij dan wel afrijpt, vroeg is met uitmuntende vijgen.

Uitverkocht

Vijg Rezovska

€ 20,00
Uitverkocht

Vijg Rezovska

€ 20,00

Deze vijg is gevonden in Rezovo, Bulgarije. Een vijg met een zeer goede smaak, met hints van wilde bessen. De vruchten zijn paars, zwart van kleur, hebben een sterke schil en zijn goed bestand tegen transport en opslag. Het geeft een hoofdgewas, dat eind augustus begint te rijpen  Zet hem op een mooie warme plek voor optimale smaakontwikkeling  Eennieuw pareltje!? De tijd zal het leren 

Vijg Verdino

€ 35,00

Vijg Verdino

€ 35,00

De Verdino del North geeft zeer smakelijke kleine groen/ gele vijgen met roze rode pulp. Wordt niet snel door de vogels aangepikt. Kan ook goed in een pot staan.

NIEUW

Vijg Col de Dame Noir

€ 30,00
NIEUW

Vijg Col de Dame Noir

€ 30,00

Niet de makkelijkste vijg, omdat hij zo laat rijpt, maar wel erg Lekker. Treft je een warme nazomer is dit er één die je zeker bij blijft. Uitzonderlijk lekker. Zet hem op een warme en beschutte plek tegen een zuidmuur en de plant zal je zeker belonen. Zeer aromatisch zoet fruit. 

Uitverkocht

Vijg Col de Dame Blanc

€ 30,00
Uitverkocht

Vijg Col de Dame Blanc

€ 30,00

Net als de Col de Dame Noir is deze ook erg laat met afrijpen van de vruchten. Daarom niet de makkelijkste vijg. Soms wordt geduld beloond. Zet hem warm en beschutte plek tegen een zuidmuur en proviteer van de opgeslagen warmte. Of zet hem in een kas. Dit is een bijzonder lekkere zoete vijg!

NIEUW

Vijg Panachée

€ 35,00
NIEUW

Vijg Panachée

€ 35,00

Omdat het oog ook wat wil, de Tijgervijg, Variegato, Jaspée Limone, striped Bourjasotte genoemd. Helaas is dit een erg late vijg die niet snel in ons seizoen rijpt. Soms heb je geluk met een mooie nazomer en dan zal deze beauty je verrassen met heerlijk smakende vijgen. Dus niet alleen maar mooi..

Vijg Bourjasotte Blanche, ook "Anita" genoemd is een Unifère vijgen soort. Deze vijg produceert één keer per jaar mooie kleine gele vijgen met een rood oog en roze rood vruchtvlees. Ook geschikt om te drogen. Geef hem een warme plaats zodat de suikers zich mooi ontwikkelen. Lekkere vijg.

  Sale!

  Vijg Bourjasotte Noir

  € 35,00 € 30,00
  Sale!

  Vijg Bourjasotte Noir

  € 35,00 € 30,00

  Deze geweldige vijg is afkomstig van de kwekerij Apice Piante, Italië. Synoniem Bourjasotte Noir/ Violette de Sollier/  Brogiotto Nero.

  De vijg Ronde de Bordeaux is een unifère vijg met kleine donkere ronde vijgen die eigenlijk altijd vruchten draagt. De vijgen zijn goed van smaak. Een klein nadeel is dat als de grond te nat blijft tijdens de rijping, de vruchten kunnen barsten. Dus op goed gedraineerde grond zetten en je hebt een heerlijke vijg in je tuin.

  NIEUW

  Vijg Marseillaise

  € 45,00
  NIEUW

  Vijg Marseillaise

  € 45,00

  Vijg Marseillaise is een Unifère vijgen soort. Deze vijg produceert één keer per jaar mooie kleine gele geurige vijgen en is zeer geschikt om te drogen. Geef hem een warme plaats zodat de suikers zich mooi ontwikkelen. Geschikt voor een pot.

   Uitverkocht

   Vijg Surprise.

   € 10,00
   Uitverkocht

   Vijg Surprise.

   € 10,00

   Planten zonder labels, weg gewaaid, verbleekt, kapot. Het gebeurd allemaal. Maar toch ook wel wel zonde om gezonde planten dan maar weg te gooien. Vandaar deze rubriek, Vijg Suprice.